Pro a proti vinylových podlah

Dnes máme snad neomezený počet možností, jakou podlahu si vybereme. Ve finálním rozhodnutí hraje roli nespočet faktorů, jako je typ, materiál, výdrž, cena, ale i barva. Možná momentálně také řešíte otázku podlahové krytiny. To, že jste zavítali na náš e-shop znamená, že už pravděpodobně víte o existenci vinylové podlahy a pravděpodobně se dostala i na váš seznam podlahových krytin ke zvážení. Jaké jsou ale výhody a nevýhody kompozitní vinylové podlahy? Pojďme se na výhody i nevýhody vinylové podlahy společně podívat.

Pro a proti vinylových podlah

Pro: Lehká instalace
Vinylová podlaha je jednou z podlahových krytin, která je velmi jednoduchá na položení. Zvládnete to i vy u vás doma a nemusíte mít strach, že by se vám to nepodařilo. I přes to jsme ale pro vás vytvořili video, kde naleznete, jak se taková vinylová podlaha krok po kroku pokládá. Pokud preferujete spíše psaný text, přečíst si můžete naše pokyny k instalaci.

Pro: Komfort
Už jste někdy zkoušeli na takové vinylové podlaze stát? A nezdálo se vám, že je tak nějak, měkčí? Nezdálo! Je to totiž čistá pravda. Tento typ podlahy má buď pěnovou vrstvu nebo vrstvu z jiné plsti. Procházet se po ní je pak mnohem příjemnější, než se procházet po klasických podlahách. Kompozitní podlahy mají i tuto výhodu!

Pro: Dlouhodobá výdrž
Vinylové podlahy jsou zkrátka držáci. Jsou odolné proti plísním, vlhkosti i rýhám. Navíc oceníte i jejich protiskluzovou vlastnost a pevnost. Dokonce jsou i protipožární! Díky svému složení jsou ideální pro podlahové topení. Proto jsou vhodné jak pro bytové, tak pro komerční nemovitosti a to rekonstrukce i novostavby.

Pro: Široký výběr vzorů a barev
Každému se líbí něco jiného. Tuto poučnou větu jste slyšeli již několikrát od svých maminek či učitelek. Je to prostě tak. Někomu se můžou líbit podlahy černé a někomu zase bílé. Naštěstí na trhu naleznete nespočet možných variací vzorů a barev. Tak je tomu i u nás, podívejte se např. na Vinylové click podlahy SACASA Premium nebo lepené vinylové podlahy. Pravděpodobně nejoblíbenějším dekorem, který je pravidelně vyprodán je Timber Ridge.

 

Nyní se pojďme společně podívat na nevýhody, resp. nevýhodu. I u oblíbených vinylových podlah se jedna najde.

Proti: Složité přemisťování těžkých předmětů
Jak jsme již zmiňovali, vinylové podlahy disponují měkkou vrstvou, díky které je pro naše nohy opravdu příjemná. Bude po ní ale těžké hýbat s větším nábytkem. Proto bývá doporučováno užití plstěného pásu. I přes to, že je tento typ velmi odolný, doporučujeme používat ochranné prvky na nohách stolů či ledničky.

 

Pokud byste na nás měli jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat. My na vaše dotazy rádi odpovíme co nejrychleji to bude možné.

Přejeme Vám hezký den
nejlepsipodlahy.eu