6 důvodů, proč si pořídit vinylovou podlahu

Podlaha je nejdůležitější část interiéru. Že nesouhlasíte? Představte si tedy luxusní obývací pokoj s nádherným vybavením jako je moderní čalouněná sedací souprava, hrající do tónu barev se závěsy, stůl ze šišamového dřeva, kterého jen láká se dotknout, krásná 4k UHD televize a k tomu stará odřená zastaralá podlaha. Nevypadá to nejlépe, že? 

6 důvodů, proč si pořídit vinylovou podlahu

Váš interiér i pohodlí je více než závislé na potenciálu Vaší podlahy a jednou z nejlepších možností, kterou Vám můžeme při jejím Výběru doporučit je podlaha vinylová. Né každý ovšem zná její veškeré výhody, proto je zde 6 důvodů, proč si takovou podlahu pořídit.

  • Dobře vypadá

 Jak už jsme zmiňovali, vinylové podlahy, ať už plovoucí nebo lepené, vypadají skvěle. Designově je skombinovat se zbytkem interiéru a barvou zdí je hračka. Váš interiér tak nabyde dokonalosti.

  • Vydrží děti a mazlíčky

 Podlaha je vystavena neustálému stresu v podobě potenciálních škrábanců a oděrek. Abychom vše nesváděli jen na naše nejměnší, dospělí podlaze také zrovna nedávají spát. Kvalitní vinylová podlaha je bytelná, drápky Vašeho mazlíčka jí tak hned nepoškrábou a i když na ní stokrát denně přistane hračka Vašeho dítěte, nebudou na ní oděrky znát. A pokud opravdu dojde k něčemu fatálnímu, mám na mysli například spadlou rozpálenou pánvičku nebo žehličku, je jednoduché a rychlé danou část podlahové krytiny vyměnit.

  • Pokládku zvládnete i sami

 Obzvlášť pokud pokládáte plovoucí podlahu se zámky (click systémem) a jste alespoň průměrný domácí kutil, montáž hravě zvládnete. Jde-li ovšem o lepenou vinylovou podlahu, bude to už chtít trochu zručnosti a přesnosti. 

  • 100% voděodolná a jednoduchá na údržbu

 Každému občas něco upadne a u dětí to platí dvojnásob. Kéž by to ovšem zůstalo jen u pevných věcí. Většinou bohužel padají sklenice či hrnečky s vínem, čajem nebo kafem, kolem kterého se Vaše dítko zrovna rozběhlo. U vinylové podlahy to ale není problém! Tekutina ji nijak nepoškodí, díky čemuž můžete podlahu v klidu vytřít a být si jisti, že na ni žádná špína či barva nezůstane. 

  • Není náchylná na tepelnou roztažnost

 Díky jejímu složení eliminuje tepelnou roztažnost, takže se nemusíte bát podlahového vytápění či působení slunce. Výkyvy v teplotách kvalitní podlaze nevadí a vy se tak o to nemusíte starat.

  • Tlumí zvuk

 Absorpce zvuku je důvod proč je vinyl nejlepší podlahová krytina do bytu. Ať už jdete v noci na záchod nebo vstáváte brzy ráno, znáte ten pocit, kdy každý Váš krok slyší celý dům. Udržovat si dobré vztahy se sousedy je důležité a proto chcete udělat cokoliv, abyste je nerušili. Toho se u vinylové podlahy bát nemusíte. Podlaha je dostatečně měkká, aby po ní bylo příjemné chodit a zároveň se neozýval klasický dusot, jaký znáte obzvlášť pokud bydlíte v panelovém domě. 

 

Vinylová podlaha je pro Vás nejlepší možností podlahové krytiny. Jestli zámková nebo bez a jestli plovoucí nebo lepená vinylová podlaha je jen otázka peněz a úsilí, které do podlahy chcete vložit. Tak jako tak Vám vinyl bude sloužit dlouhá léta a vydrží většinu vnějších vlivů, kterým podlahu v domě nebo v bytě můžete vystavit. Pokud Vás vinylové podlahové krytiny zaujaly, neváhejte se podívat na naše stránky a vyberte si tu, která se k Vašemu interiéru hodí nejlépe. Vybírat můžete např. ze kategorie SACASA (ZDE) nebo SACASA PREMIUM (ODKAZ)