Co vše potřebujete pořídit s podlahou?

Vybíráte novou podlahu? S výběrem vhodné podlahy Vám již možná pomohl náš předchozí článek, který představil ty nejlepší podlahy, které máme! Pořízení podlahy ale není jen o podlaze samotné. Zde je 6 věcí, které byste měli s novou podlahou pořídit.

Příslušenství k vinylové podlaze - kopie

1) Správný podklad
Ať už jste si vybrali laminátové, dřevěné, vinylové či plovoucí podlahy, tak budete potřebovat vhodný podklad, který bude novou podlahu dostatečně tepelně izolovat. Podložky slouží jak k tepelné izolaci, tak i pro snížení hluku a k vyrovnání drobných bodových nerovností povrchu. Pod všechny tyto podlahové krytiny je vhodné použít podložky z extrudovaného polystyrenu, které navíc výrazně prodlužují životnost podlahy a zvyšují uživatelský komfort.

2)  Topné fólie
Pokud chcete s novou podlahou vyřešit i vytápění místnosti, měli byste se porozhlédnou také po topných fóliích, které budou dostatečně vytápět celou místnost od spodu. K podlahovému topení byste měli vybrat také vhodnou podložku, které napomáhá k lepší prostupnosti tepla. Nezapomeňte ale přikoupit konektory, pomocí kterých budete schopni topné fólie připojit.

3) Soklové lišty
Dalším příslušenstvím, které neodmyslitelně patří k nové podlaze, jsou soklové lišty. Ty byste měli vybírat podle vzhledu a materiálu tak, aby co možná nejvíce ladily s podlahou. Díky své flexibilitě se lišta dokonale přizpůsobí případným nerovnostem stěn a podlahy. Nezapomeňte na příslušenství k soklovým lištám, jako jsou např. vnitřní a vnější rohy či lišty.

4) Přechodové lišty a profily
Přechodové podlahové lišty je vhodné použít při řešení problémů s přechodem mezi dvěma různými podlahovými materiály. Přechodové lišty spolehlivě překryjí a opticky sladí nejen rozdílnou výšku podlah, ale i různé typy materiálů. Tyto lišty nejenže dodávají Vaší místnosti eleganci a styl, ale také plní důležitou bezpečnostní funkci. Přechodové lišty mohou být buď samolepící, narážecí nebo šroubovací. Lišty jsou většinou hliníkové, potažené fólií s vysokou odolností proti oděru.

5) Lepidla pro vinylové podlahy k lepení
Vybrali jste vinylovou podlahu k lepení? V tom případě nezapomeňte přikoupit ještě lepidlo vhodné pro Vaši novou podlahu.

6) Nářadí
Chystáte se podlahu položit sami? Tak to Vám určitě přijde vhod nářadí, díky kterému bude celá pokládka mnohem snadnější a rychlejší! My Vám rozhodně doporučujeme řezačku laminátu či vinylu, zalícovávač a také pokosnici a řezací šablonu, které Vám usnadní práci při vyřezávání netradičních tvarů a úhlů.

 

Pokud jste v tomto článku nenašli odpověď na všechny Vaše otázky nebo Vám je něco nejasné, tak neváhejte a kontaktujte nás! Rádi Vám na všechny dotazy odpovíme a pomůžeme Vám s výběrem.

Také můžete navštívit naše stránky na Facebooku, přes které nás můžete také zkontaktovat nebo tam alespoň načerpat inspiraci pro Váš dům.